Kertalahjoitus koronakeräykseen 20€

20,00 

Osasto:

Kuvaus

Yli vuoden jatkuneen koronaepidemian aikana kaikki kurssit, matkat, tapahtumat ja vieraiden palvelut on jouduttu perumaan myös Lammin Luostarikeskuksessa.

Tilanteen helpottamiseksi apua tarvitaan kipeästi.

Tästä voit tukea toimintaa 20€ kertalahjoituksella.

Vaihtoehtoisesti voit valita “Omavalintaisen summan koronakeräykseen” ja lisätä haluamasi vapaasti valinttavan lahjoitussumman ostoskoriisi.

Kiitos avustasi!

Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiön tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Athos-vuoren kilvoittelijoita ja heidän perintöään, syventää ortodoksisen kirkon uskon, ajattelun, kulttuurin ja taiteen tuntemusta sekä edistää Athos-vuoren perinteen hengessä tapahtuvaa luostarikilvoitusta elämänkutsumuksena.

Athos-vuori on Kreikassa sijaitseva niemimaa, jossa toimii 20 suurta ortodoksista luostaria. Alue on monella tavoin maailman ortodoksisen uskon sydän ja keskus.

Luostarikeskus

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan ylläpitämällä Hämeenlinnan Lammilla luostarikeskusta, jolla ei kuitenkaan vielä ole virallista luostariasemaa.

Säätiö omistaa entisen kehitysvammaisten kuntoutuslaitoksen kiinteistön, joka käsittää runsaat 20 rakennusta ja kaikkiaan lähes 20.000 m2 erilaisia tiloja.

Säätiö pyrkii kunnostamaan luostarikeskuksen kiinteistöistä elinvoimaisen ortodoksisen kirkollisen ja kulttuurikeskuksen, tukemaan hengellisesti ja taloudellisesti luostaritoimintaa sekä luomaan mahdollisuuksia henkilökotaiselle ja yhteisölliselle kasvulle.

Toiminta tänään

Luostarikeskuksessa pidetään säännöllisesti jumalanpalveluksia, seminaareja, kursseja, kokoontumisia, konsertteja, tilaisuuksia ja järjestetään näyttelyitä. Säätiö järjestää pyhiinvaellusmatkoja Athokselle ja muihin ortodoksisiin luostarikeskuksiin.

Luostarin kaltaisissa oloissa asuu kaksi miestä ja kaksi naista. Alueella on kaksi asunto-osakeyhtiötä, joissa asuu toimintaan maallikkoina osallistuvia. Lisäksi on runsaasti toiminta- ja majoitustilaa talkoo- ja vapaaehtoistyöhön osallistuville.

Alueella on kolme kirkkotilaa, ravintola ja kahvio, kaksi kauppaa, auditorio ja konserttisali.

Luostarikeskuksessa on mahdollista vierailla päivittäin sekä yksityisesti että ryhmänä.

Säätiö ei saa tuloja kirkollisveroista, vaan toiminta rahoitetaan yksityisillä lahjoituksilla ja omalla varainhankinnalla sekä toiminnan tuotoilla. Käytännössä kaikki säätiön työt tehdään talkoovoimin.

Tulevaisuuden visio

Säätiön tavoitteena on Athos-vuoren hengessä elävä ortodoksinen luostariyhteisö, jossa toimii kaksi luostaria, toinen miehiä ja toinen naisia varten.

Luostarikeskuksesta halutaan luoda toimintakeskus ja kohtauspaikka kaikille ortodoksisesta uskosta ja kulttuurista sekä luostaritoiminnasta kiinnostuneille.

Tavoitteena on, että sen alueelle syntyisi myös luostariyhteisö, jonka yhteydessä maallikotkin voisivat asua.

Tervetuloa tutustumaan!